Større VF-dekk fra Trelleborg

Dekket er en av nyhetene som vil bli presentert på Agritechnika til høsten. Under pressevisningen hos Claas i Frankrike denne uken fant vi i Bedre Gardsdrift en Axion 960 som allerede har de nye dekka montert.

Publisert

Konvensjonelle traktorer har passert 400 hesters-grensen, og det setter stadig større krav til dekkene som skal overføre kreftene ned i bakken. Trelleborg lanserte TM1060- serien for et par år siden. Serien er såkalte VF dekk, som er spesialkonstruert for å passe sammen med luftreguleringssystemer.

TM1060 blir større

TM1060 serien får nå et nytt og større dekk. Det har dimensjon 750/70-44, og har en diameter på 219 cm. Load index er 183D, og det betyr i praksis at du kan kjøre opp til 65 km/t med 13 tonns aksellast ved kun 1,0 bar lufttrykk. Mange av traktorprodusentene har hatt et ønske om å gå opp i diameter, uten å gå opp i bredde. Med et dekk på 750 millimeter bredde er det fortsatt mulig å kjøre med hjulet i plogfåra uten å ødelegge pløgsla.

Allerede stor etterspørsel

Martin Kirkegaard hos Trelleborg Danmark forteller til maskinbladet.dk at de merker stor etterspørsel etter dekk i denne størrelsen. Han gleder seg til å presentere nyheten offisielt under Agritechnika i november

Fendt en av de første

Fendt lanserte nylig den nye modellen 942 Vario. Der finner vi de nye 44-tommers dekkene som et mulig tilleggsutstyr. De tilbyr også et dekktrykksreguleringssystem fra fabrikk. Claas er tydeligvis også tidlig ute med å tilby nyheten fra Trelleborg.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS