Foto: Agco
Foto: Agco

Snittraktoren er mindre enn du tror

Annenhver traktor solgt i Europa er mindre enn 100hk.

Publisert

Cemas rapport for traktorsalget i Europa første halvår er nå klar. Det viser en positiv trend, til tross for tørkestressa bønder etter fjoråret over store deler av Europa. Altså er trenden ganske lik her hjemme. Det ble totalt solgt 96 428 traktorer i Europa i løpet av årets seks første måneder, 77 383 av disse var til landbruket. Det er en økning på 10 prosent i forhold til første halvår 2018.

Men de forskjellige markedene i Europa virker ganske forskjellige. Mange land øker naturlig nok, siden trenden er positiv, men det er også mange marked hvor pila peker ned. Markedene som øker, øker gjerne mye, og markedene som synker, synker mye.

Det mest oppsiktsvekkende i rapporten til Cema er kanskje andelen traktorer under 100hk. Faktisk er halvparten av traktorene som er solgt under 100 hester og de klart største effektklassene er 80-100hk og 100-130hk. Til sammenligning er kun 25 prosent av markedet traktorer med 147 hester eller mer.

Tyskland og Frankrike er de to største markedene i Europa, og står for det meste av økningen. Tyskerne har økt traktorsalget med 21 prosent på et år og franskmennene har økt med hele 47 prosent. For moroskyld tar vi med at antallet traktorer solgt i Tyskland er på hele 15 292 og 13 563 i Frankrike. Det tredje største markedet er Italia. Norge er nede på 16. plass,

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS