Produksjonen av storfe-kjøtt økte i fjor til glede for alle grillglade nordmenn. Foto: colourbox.com

Økt slakt av storfe

I 2018 økte slakt av storfe med 4,9 prosent i forhold til året før. Sau og fjørfe opplevde nedgang. Status quo for svin.

Publisert

Totalt ble 352 326 tonn slakt godkjent til mat i 2018. Det er en liten økning på 0,4 prosent fra foregående år, melder Statistisk sentralbyrå, som sitter på de endelige tall for 2018.

Storfe sto for den største økningen i kjøttproduksjonen i fjor med 4,9 prosent og endte på 89 396 tonn.

Svin er fortsatt den største kjøttprodusenten og leverte 137 316 tonn kjøtt til konsum, noe som er det samme som året før.

Fjørfe opplevde størst nedgang i 2018 med 2,8 prosent. Totalt ble 98 165 tonn fjørfe slaktet.

Sau viste også en dalende tendens med -1,7 prosent. 26 973 tonn sto sauen for i 2018.

Powered by Labrador CMS