Møt oss i hall D, på stand D02-05
Møt oss i hall D, på stand D02-05

Hybriden GT er klar for Agroteknikk

Transportmaskina er 4 meter lang, 2,2 meter bred og står sammen med oss i Bedre Gardsdrift i hall D på stand D02-05, under årets Agroteknikk.

Publisert

Det er snart 20 år siden Svein Lie og Herman Qvam startet arbeidet med maskinen. Den første versjonen hadde drivakslinger fra Hilux og dieselmotor. Nå har maskinen både bensinmotor og EL-drift. Hvert har en motor på 15 kW og batteripakka består av seks 12 volts batterier som er seriekoblet. Denne versjonen av GT er også fjernstyrt.

– Fjernstyring sparer plass på planet, slik at du står friere til å bygge videre på maskinen. Vi har jobbet mye med å få toppen på motoren fra Honda under lasteplanet for å få bedre plass, forteller Svein.

Konseptet bak GT eller u-lands traktoren fra Ås som den også blir kalt, er at den skal være rimelig. GT er derfor satt sammen av standardkomponenter. Det ser vi på ramma, fordi den er bygd opp av 80x140mm profiler i aluminium.

Det er under et døgn til Agroteknikk 2018 er i gang og hvis du vil vite mer om GT eller oss i Bedre Gardsdrift, er det bare å ta turen innom i løpet av dagene som kommer.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS