En mann ble kjørt til sykehus etter fall mot et rundballespyd. Foto: Colourbox

Hell i uhell på ulykkessøndag

En veltet med traktoren i går, en annen ble skadet av et rundballespyd.

Publisert

Det som kunne blitt to dramatiske situasjoner fant sted søndag. Begge hendelser endte heldigvis uten tap av liv.

Brukte belte, kunne gå fra stedet

Den første ulykken skjedde tidlig på morgenkvisten i Lindås. Her skal en brøyetraktor ha veltet utenfor en skrent. Det er Vest politidistrikt som melder dette på Twitter.

Til Bedre Gardsdrift forteller politiet at traktoren skal ha hatt vinterdekk med pigger og føreren har brukt setebelte. Føreren var oppegående etter velten og hevdet å være uskadd.

Les også: I dag trur eg belte redda liv

Spyd i lysken

Den andre hendelsen fant sted noen timer senere i Agder. Politiet i Agder fikk melding om en arbeidsulykke på et gardsbruk i Songdalen.

– En person er blitt skadet av et lastespyd på en traktor, skrev politiet på Twitter.

Da de kom fram, viste det seg at det ikke var en arbeidsulykke i så måte. Det var ikke en traktor som hadde kjørt inn mot den skadde, men vedkommende som hadde snublet eller falt mot rundballespydet mens han var ute for å sikre en presenning under blåsten.

Til Bedre Gardsdrift forteller vakthavende ved Agder politidistrikt at spydet skal ha gått gjennom huden og inn i lyskeområdet. Vedkommende skal ha vært heldig i den forstand at ingen av de store blodårene i området ble truffet. I følge meldingen skal han ikke vært kritisk skadd, og ble kjørt til sykehuset i Kristiansand.

Powered by Labrador CMS