Skogfolket er vant til å sette motorsaga mot trestammen, et prinsipp de også prøver ut med gevær mellom hendene. Fra fjorårets mesterskap i skiskyting. Foto: Stihl

Skogfolket konkurrerer i Kollen

I dag begynner Europamesterskapet på ski for skogsektoren i Holmenkollen. Det konkurreres i både ski og skiskyting.

Publisert

830 utøvere, som til daglig jobber innen skogsektoren over hele Europa, deltar i øvelsene i Holmenkollen, som varer fram til lørdag. Dette er 48.gang “European Forester's Competition in Nordic Skiing powered by STIHL” arrangeres. Som navnet tilsier er Stihl hovedsamarbeidspartner for mesterskapet og tungt inne på arrangørsida, men også med egne deltakere.

Store nivåforskjeller på deltakerne

Det er stor spredning på ferdighetene til utøverne. I toppsjiktet finner vi deltakere som tidligere har vært aktive skiløpere, så nivået er rimelig høyt. Samtidig er det flere av deltakerne som aldri har hatt ski på beina. Så her blir det en salig blanding av beinhard konkurranse, fest og moro.

I dagene før konkurransene starter, har deltakerne deltatt på ekskursjoner rundt om til selskaper i skogsektoren.

På Lillehammer for 20 år siden

At mennesker fra en bestemt bransje samles til et årlig skimesterskap er ikke hverdagskost. Det hele startet for 47 år siden i Tyskland. I fjor var det Sveits som arrangerte mesterskapet. Siste gang arrangementet fant sted i Norge var i 1996 på Lillehammer.

Advarsel: Er du i Oslo-området i helga, så se opp for skiløpere med motorsag og gevær.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS