Bekmørk traktorstatistikk

BG begynte med omfattende registreringsstatistikk i 2006. Aldri før har årets fem første måneder levert dårligere.

Publisert

Korona og svak krone har virkelig satt sitt preg på traktorstatistikken. Mai-måned gir som regel lave registeringstall, men i år er det en ekstrem forsommertørke på markedet later det til. Forrige måned så det også dystert ut, men med det etterslepet registreringsstatistikken har så var det for tidlig å si noe om det kunne skyldes virus og valutakurs. Nå som mai-tallene er inne kan det begynne å se sånn ut.

For aldri før har traktormarkedet vært så langt nede etter endt mai-måned. Snittet for årets fem første måneder siden 2006 er på 1319 traktorer. Hittil i år er det registrert 1080. I 2009, da finanskrisa kom over Atlanteren fra USA, var det registrert 1169 traktorer til og med mai.

De store merkene er også de store taperne. Topp 3, John Deere, Valtra og Massey Ferguson har til sammen falt med 337 traktorer. Altså godt over en tredjedel av årets totale marked. Markedets totale nedgang fra i fjor ligger dog på 328 traktorer, så noen få merker har grønne piler. På topp 10 gjelder det New Holland, Claas, Case IH og Izeki. Bak der igjen følger Solis, McCormick og JCB med grønne piler. Det er dog med ganske lave, positive tall.

Powered by Labrador CMS