Valtra ligger farlig nær John Deere i salgsstatistikken. Foto: Michel Velderman
Valtra ligger farlig nær John Deere i salgsstatistikken. Foto: Michel Velderman

Traktorstatistikken: Jakta på hjorten fortsetter

John Deere ligger fortsatt på topp, men Valtra er farlig nær.

Publisert

Agco-merkene har nå en markedsandel på over 50 prosent. Både Valtra, Massey Ferguson og Fendt leverer solide registreringstall, noe de har gjort de siste månedene. Valtra ligger 49 traktorer foran fjoråret på samme tid, mens Massey Ferguson ligger hele 134 traktorer foran i fjor. Fendt ligger også meget bra an med 59 traktorer mer enn i 2018.

Selv om John Deere ligger på første plass, har de bare registrert 28 traktorer i september. I juli måned hadde John Deere en markedsandel på over 20 prosent, men markedsandelen for september er nede i 12,4 prosent. Det er en nedgang på 7,3 prosent fra august. John Deere ligger allikevel på topp etter september måned, men det bør skje noe dersom den skal holde seg på topp. Valtra er nemlig bare ni traktorer bak.

Vi merker oss at New Holland har registrert 26 traktorer i september. Det er en økning på tre traktorer fra samme tid i fjor. Verre er det med Case IH, som ligger 50 traktorer bak fjoråret på samme tid. Case IH har allikevel registrert flere traktorer i september enn i august.

Claas holder sjetteplassen foran Deutz-Fahr, men ligger 13 traktorer bak fjoråret. Deutz-Fahr ligger imidlertid noen få traktorer foran det de registrerte i fjor. Lovol gjør det overaskende bra i år, for de ligger snart 50 traktorer foran samme tid i fjor. Det er imponerende! Kubota holder seg på topp ti med sine to registreringer i september, og er nå oppe i 28 traktorer så langt i år. Det er seks mer enn i fjor. Solis har også to registrerte traktorer i september, og har nå seks registreringer i år.

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS