Stark bakmontert traktorskjær.
Stark BG 3050 er utviklet for vegvedlikehold både sommer og vinter.

Stark med tyngre og større skjær

Finske Stark lanserer et nytt bakmontert trykkbelastningsskjær for traktor.

Publisert

Skjæret er utviklet for fjerning av kompakt snø og is, eller til høvling av grusveier i sommerhalvåret. Modellen får navnet BG 3050 og arbeidsbredden er fra 2,72 m til 3.01 meter.

Bruker vekta på traktoren

Skjæret er trepunktsmontert og du har mulighet for å legge trykk mot underlaget ved hjelp av en hydraulisk sylinder og vekta av traktoren. Systemet er patentert og går under navnet power-press. Dette gjør at slitestålet biter skikkelig fra seg. Angrepsvinkelen på slitestålet blir justert med toppstaget på traktoren.

Sammenlignet med forgjengeren har Stark BG 3050 fått et nytt hydraulisk system med sjokkventil og akkumulator, som beskytter både skjæret, traktoren og føreren av traktoren. Skjærbladet har vokst og høyden er nå 74 centimeter. Vekta har dermed økt til 900 kg på den nye modellen. Du kan skråstille skjærbladet 28 grader til hver side.

Hydraulisk pressylinder
Den nederste hydraulikksylinderen nærmest bakhjula som du ser på bildet brukes til å presse skjæret ned mot underlaget.

Separat høydejustering

– De første skjærene er allerede i Norge, og vi har valgt å utstyre dem med separat justerbare støttehjul. Det gir god mulighet for å få den hellinga en ønsker på veien, og de store hjulene forhindrer at skjæret synker ned i veien. Erfaringene så langt er at skjæret har en stabil og fin gange, sier Maren Hansen, produktsjef i Norwegian Agro.

Den økte høyden på skjærbladet i kombinasjon med kastevinger på begge sider skal gi gode kasteegenskaper fordi både is og snø vil rulle bedre. Du kan få skjæret med ulike typer slitestål, blant annet system 2000, som har roterende hardmetallpigger.  Hullinndelinga på innfestinga til slitestålet er 305 mm, i henhold til  vegvesen-standarden.

Powered by Labrador CMS