Hovedkontoret til Danish Agro i kveldslys.
Hovedkontoret til Danish Agro

Danish Agro med nordisk  samarbeid innen presisjonslandbruk

Moderselskapet til Norwegian Agro Machinery har inngått en nord-europeisk distributøravtale med tyske exatrek.

Exatrek er et system som fungerer på tvers av merker og som registrerer og kobler sammen data for bruk i presisjonslandbruk. Tanken er at extratek etter hvert vil bli integrert i Cropline, som er Danish Agros egen digitale verktøykasse.

Digital utvikling

- Vi mener exatrek har mange utmerkede funksjoner og skiller seg ut med et system som opererer uavhengig av spesifikke merker, noe som kreves i moderne landbruk, sier Jens Skifter, administrerende direktør i Danish Agro Machinery.

– Vårt mål er å bidra til den digitale utviklingen av landbruket, og det er derfor vi er glade for å introdusere exatrek til våre hjemmemarkeder. 

Lanseres utover vinteren

Ifølge pressemeldingen vil extatrek bli introdusert til markedene i Nord-Europa på ulike vinterseminarer de kommende månedene. Det er noe extratrek setter pris på.

– Mens elektroniske digitale tjenester som våre overskrider landegrenser, trenger vi partnere lokalt som snakker språket og er godt kjent med landbruks­lovgivningen i hvert marked. I tillegg kan vi bygge videre på Danish Agros eksisterende ekspertise i disse markedene, hvor Cropline-plattformen allerede har fått innpass, sier Dietrich Kortenbruck, administrerende direktør og grunnlegger av exatrek.

Danish Agro er idag representert i Norge etter at de i 2016 kjøpte Lena maskin og opprettet Norweigan Agro Machinery. Tilsvarende finner vi Swedish Agro i Sverige; Finnish Agro som de opprettet i 2019; og videre er de blant annet representert i Estland, Latvia og Litauen.

 

 

Powered by Labrador CMS