Kverneland oppgraderer plogene i forkant av Agritechnica. Foto: S. Bigseth

Plognyheter fra Kverneland

Kverneland letter på sløret, og viste denne uken mange av nyhetene som kommer for salg til neste sesong.

Publisert

Plogene fra Kverneland har fått mange oppgraderinger. Disse blir vist for publikum under Agritechnica, men den europeiske pressen har vært på til Jæren for en sniktitt de siste dagene.

Ny plogås

Plogåsen er av det som oppgraderes. Tidligere har Kverneland hatt ei rammehøyde på 75 cm. Vi ser nå en økning i bruken av fangvekster. Det fører til at en større mengde planterester skal passere igjennom plogen. Derfor ønsker mange seg en litt høyere plogås.

Tidligere har Kverneland løst dette med å sette på distanseklosser for å øke høyden. Den nye plogåsen består av færre deler, og den gir 80 cm rammehøyde.

Kverneland framhever at den nye åsen består av hulprofiler. Dette skal gi en sterk, men lett konstruksjon.

Ny plogkropp

Kverneland byr også på en ny plogkropp. Den vil erstatte kropp 9 som vi kjenner fra før, og har fått navnet kropp 38. Utformingen på veltefjøla er lik kropp 28, og en av hovedfordelene er at den skal gi ei brei tomfår som er godt egnet til brede dekk. Kropp 38 er høyere enn kropp 28, og egner seg derfor best til noe dypere pløying.

Nye plogmodeller

Modellene får navnet 2300S, 3300S og 3400S. Enkelt forklart vil 2300S være mye lik dagens EG, med den nye plogåsen og et 200 vendehode. 3300S får et 300 vendehode, og 3400S ligger i samme klasse som dagens EO-plog, men også disse har den nye plogåsen. De gamle EG og EO modellene vil fortsatt være i salg en tid framover.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS