Gozai godkjent for 2021

NLR har fått godkjent flere nye midler foran 2021-sesongen.

Publisert

Vekstavslutning har de siste par årene vært den store snakkisen i potetnæringa. Etter at Reglone ble tatt av det europeiske markedet foran 2020-sesongen ble Spotlight Plus godkjent på helt ris her i landet. Potetprodusentene fikk også dispensasjon til å bruke Gozai i 2020, da også på knust ris.

Både knust og helt ris

NLR søkte på nyåret om å få dispensasjon på Gozai også i 2021-sesongen. Det har de nå fått. Mattilsynet har innvilget søknaden som innebærer maks to behandlinger med en maksdose på 80 ml per behandling, ifølge potet.no. Dispensasjonen gjelder både på helt og knust ris.

Consento-erstatter?

På tørråtesida er også et nytt middel godkjent. Etter at Consento ble tatt av markedet for et par år tilbake har vi ikke hatt noe fullgodt middel med både forebyggende og kurativ virkning. Proxanil og Cymbal ble godkjent i fjor, og virker lovende. I starten av februar ble Zorvec Endavia godkjent i potet. Også dette middelet har vist lovende resultater i forsøk, både forebyggende og kurativt. Zorvec kan brukes fire ganger per sesong og er regnfast allerede etter 20 minutter.

Powered by Labrador CMS