Jørgen Skjelin viste fram nye Fendt 313 Vario på Norgesturne.
Produktsjef Jørgen Skjelin i Eikmaskin og Dennis Tiebe fra Fendt foran Fendts nye 300-serie.

Alt om nye Fendt 313 Vario S4 

Fendt 300-serie har fått en skikkelig oppgradering, og de viktigste nyhetene finner vi i førerhytta. 

Publisert

Bakaksel og transmisjon er som før. Ellers er Fendts nye 300-serie ny fra ytterst til innerst. Under panseret finner vi en 4,4 liters Tier4/Steg4 motor fra Agco Power med AdBlue, EGR og effekter fra 100 til 133 hk fordelt på fire modeller. Vi var på plass da traktoren ble vist fram for nysgjerrige rogalendinger.

Ny hytte 

Produktsjef Jørgen Skjelin har store forventinger til 300-serien. Han trekker spesielt fram den nye hytta, som har samme volum og rammeverk som 500- og 700-serien. Det betyr blant annet 6,1 m2 glassareal og høy frontrute. I motsetning til de større modellene, kan 300-serien leveres med to dører og hel frontrute.

Velg mellom Power og Profi

Selv om hytta er lik, er interiøret unikt for 300-serien. 300-serien leveres i utstyrsversjonene Power og Profi, der Power er utstyrt med en enkel kjørespak, mens Profi har samme kjørespak som de store Fendtene. Profi leveres også med 7-tommers Vario-terminal. Power har mekaniske ventiler, som betjenes med spaker på gulvet. Typisk Fendt, og ikke spesielt moderne. Profi derimot har elektriske ventiler som betjenes via knapper i konsoll og kjørespak. Til forskjell fra de større modellene, har 300-serien kjørespaken fast montert på sidekonsollen.

Fabrikkmontert laster

Vil du ha fabrikkmontert laster, kan du nå en utgave der lasteren er 10 cm nærmere traktorkroppen for økt stabilitet.

Den trinnløse ML 75-transmisjonen har kun ett mekanisk trinn og 40 km/h toppfart. At den kun tilbys med 40 km/h transmisjon, er for å skille den fra 500-serien.

Nå tilbyr Fendt komplett kjørespak og liten Varioterminal fra 100 hk.

Kandidat til Årets Traktor

Fendt 313 Vario S4 er en av kandidatene til Årets traktor, og lån av traktoren var hovedpremien i Bedre Gardsdifts julekalender 2014. 

Vinnertraktoren vil forhåpentligvis være på plass hos den heldige vinneren, Knut Ole Matre fra Etne, i løpet av sommeren.

Powered by Labrador CMS