Her er nye 6M fra John Deere

Ti nye modeller erstatter 6RC, 6MC i tillegg til de forrige 6M-modellene.

Publisert

Den strengt bevoktede hemmeligheten fra John Deere er ute, med nyheter om en helt ny 6M-serie. Den nye serien skal erstatte de eldre 6M-traktorene i tillegg til 6RC og 6MC-seriene. Den inkluderer blant annet fire nye modeller som strekker seg fra 90 til 120 hester med en akselavstand på 2,4 meter.

Kompakt

Disse fire mindre modellene, av totalt ti nye modeller, er en mer kompakt utgave av 6M enn tidligere. Den har lavt panser som sørger for god sikt fremover. På grunn av den korte akselavstanden skal den også være mer fleksibel, og de nye firesylindrede modellene får oppgitt en svingradius på 4,35 meter. Men til tross for deres slanke design får disse mindre 6M-traktorene oppgitt en tillatt totalvekt på 10,45 tonn. Det betyr en ganske eksepsjonell nyttelast i denne klassen, på opptil 4,7 tonn.

Ti modeller

Disse fire nye modellene, 6090M, 6100M, 61010M og 6120M er utstyrt med en firesylindret 4,5 liter John Deere PowerTech EWL-motor. 6130M, 6140M og 6145M har like stort slagvolum, men motoren kalles i stedet John Deere PowerTech PSS.

De større modellene, 6155M, 6175M og 6195M, kommer med sekssylindret PVS-motor på 6,8 liter.

Oppgradert hytte

De nye modellene får ei hytte som bygger videre på mye av det vi kjenner fra før. Den største nyheten er det nye armlenet Compact CommandArm. Dette er et armlene der du kan betjene både gir, laster, og bakre hydraulikk. Du har mulighet for å betjene vendegiret med knapper på lasterspaken. Utforminga av det nye armlenet er noe enklere enn på de mer avanserte traktorene i 6R- serien. Den nye hytta har ikke lenger instrumenter foran rattet, all informasjon sitter i A-stolpen slik vi kjenner den fra både 5R, og 7R. John Deere oppgir støynivået til 70 Decibel. Du kan også få 360 graders LED arbeidslys fra fabrikk.

Flere utstyrsnivå

Den nye 6M serien vil få tre utstyrsnivå:

-Den enkleste får navnet Select. Den har mekanisk betjening av både laster, og bakre oljeuttak. Du kan velge mellom PowrQuad, eller AutoQuad girkasse.

-Select+ har CommandQuad girkasse, og elektronisk lasterbetjening. De bakre oljeuttaka er fortsatt mekanisk betjent.

-Premium har det nye armlenet Compact CommandArm, med elektronisk betjening av både gir, laster, og bakre oljeuttak.

Powered by Labrador CMS