Skjermdump: Twitter

Kubota med nye traktorer

I Canada ble M8 lansert i natt, til høsten vil vi også få se nye M6.

Publisert

Tidligere i år kjøpte Kubota opp den canadiske traktorprodusenten Versatile og allerede nå har det japanske selskapet lansert en ny traktor som kombinerer de to merkene.

190 og 210 hk

Kubota M8 er i bunn og grunn en forvokst M7 med samme girkasse og bakstuss, men med en Cummins-motor i stedet for motor fra Kubota selv. At det er Cummins-motor er vel mest sannsynelig for å tilfredsstille bønder i Nord-Amerika.

De to modellene i M8-serien, kalt 191 og 211, skal komme med en nominell effekt på henholdsvis 190 og 200 hester. Dette blir altså den største Kubota-traktoren så langt.

Traktoren kan leveres med semi-powershift med 30 gir fremover og 15 bakover, eller med ei trinnløs KVT-kasse.

Også til Norge?

I første omgang blir nok M8 kun å finne i Nord-Amerika, men hos den norske importøren, Svenningsens, ser de gjerne at den også kommer hit.

- Vi håper den kommer til Europa også. Du skal ikke se bort fra at den er å se på Agritechnica. Men vi vil nok ikke få den til Norge med det første, sier produktsjef på landbruk i Svenningsens Norge, Frits van Loon.

Noe vi vil få se på Agritechnica er Kubots nye versjon av M6. Den forrige M6-traktoren har ikke blitt solgt i Norge da den krasjer litt med markedet til M7. Hva som vil skje når den nye M6 kommer er uvisst.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS