Elg
Elg

Väderstad-nyhet klar for avduking

Årets Agritechnica-messe arrangeres i Hannover 8 - 14 november. Väderstad vil da presentere sin nye, store 16-raders såmaskin Tempo L. Både denne såmaskinen og standens trekkplaster er hovedsakelig beregnet på sør- og mellomeuropeere.

Publisert

Vederstad Tempo-maskiner er ikke så aktuelle for Norge, da de først og fremst er beregnet på å så store frø som mais og solsikker i brede radavstander. Hver sårad har sin separate frøbeholder, og utmatingen av frø fra beholderne skjer med roterende skiver med hakk eller hull i ytterkanten. Størrelsen på hullene er dimensjonert slik at de er ment å romme ett og ett såfrø. Skivene byttes derfor ut for å passe til ulike størrelser av frø. Hvert utmateraggregat drives av en separat elektrisk motor, og med GPS-styring av hver utmating unngås både glipper og overlapping i vendeteiger og ytterkanter.

Trekkplaster fra skogen

Väderstad har også annonsert at de håper publikum vil komme til deres stand og møte Sven-Gûnther. For oss nordmenn er nok ikke han så eksotisk, men han virker desto mer tiltrekkende på sør- og mellomeuropeere. Sven-Günther er rett og slett en utstoppet elg.Se video fra Väderstad her:

Powered by Labrador CMS