Claas Avero-tresker
Claas Avero-tresker

Claas i løse lufta

Lantmännen maskin har sagt opp avtalen med Claas. Hva som skjer med Claas i Norge er ikke kjent.

Publisert

Claas går en usikker tid i møte.

At Eikmaskin overtar Valtra, er kun én brikke i et større puslespill. Lantmännen maskin har nemlig valgt å ikke fornye avtalen med Claas når den utløper i 2016. Claas bekrefter overfor Bedre Gardsdrift at Lantmännen maskin har sagt opp avtalen, men vil ikke gi ytterligere kommentarer. Men de skriver i en e-post til Bedre Gardsdrift at Claas skal utvikles videre i Norge.

Om oppsigelsen fra Lantmännen maskin er endelig eller del av et forhandlingsspill med retrettmulighet, vites ikke. Men all den tid Eikmaskin bekrefter at de overtar Akershus traktor, er det grunn til å tro at bruddet er endelig. Det betyr i så fall at Claas må bygge opp en ny importør- og forhandlerstruktur i Norge.

Mens Eikmaskin blir hjem for Agcos produkter i Norge, er det paradoksalt nok Lantmannen maskin som får den samme oppgaven i Sverige. De har i dag importen av Fendt, Valtra og Claas. De bytter altså ut Claas med Massey Ferguson, og vil dessuten tilby sine kunder Fendts komplette produktprogram med skrutreskere, presser og grasutstyr.

Powered by Labrador CMS