TOTY 2016
TOTY 2016

Trippelseier til Agco

Fendt 1000 vant åpen klasse, Massey Ferguson 5713 SL er beste allroundtraktor mens Valtra N174 har best design. Same ble beste spesialtraktor. Det er resultatet fra Tractor of the year 2016.

Publisert

De 23 jurymedlemmene i Tractor of the year har sagt sitt. Etter en innledende runde stod juryen igjen med totalt 17 finalister. Disse er i løpet av høsten på ulike måter blitt grundig vurdert og dag ble resultatet kjent. Bedre Gardsdrift er Norges representant i juryen, som består av 23 ledende fagtidsskrifter fra like mange land.

3 x Agco

Med tre vinnere av tre mulige tok Agco storeslem i Tractor of the year 2016. Agci stilte i tre av fire kategorier med Fendt, Challenger, Valtra og MF. Dette er femte gang Fendt drar hjem seieren, mens Massey Ferguson blir den første vinneren av den nye kategorien best utility, eller beste allroundtraktor. Valtra har aldri nådd helt til topps, men bør være fornøyd med at de for tredje gang får prisen for beste design. Alle vinnerne, med unntak av spesialtraktoren Same Fruttero, som ikke tilbys i Norge, er behørig omtalt i Bedre Gardsdrift.

Best utility: MF 5713 SL

MF5700 lager historie med å være den første vinneren av den nye kategorien beste universaltraktor.

Massey Ferguson 5713 SL presenterte vi i BG 8/2015. Hovedforskjellen fra forgjengeren 5613, er ny SCR-eksosrensing som er plassert under hytta. Det har gjort at traktoren fortsatt leveres med skrått panser, til glede for alle som skal ha laster eller fronthydraulikk på traktoren. Andre endringer av betydning er oppgradert transmisjon og mulighet for autostyring fra fabrikk.

Tractor of the year: Fendt 1000 Vario

Fendt 1000 Vario har ny teknikk som etterhvert blir å finne på de mindre traktorene fra Fendt.

Fendt 1000 Vario presenterte vi i BG7/2015. For ordens skyld kan vi repetere at traktorene har en sekssylindret MAN-motor på 12,4 liter. 1050 har en maks effekt på 520 hk og et maksimalt dreiemoment på 2400 Nm ved 1400 o/min. Topphastigheten er 60 km/h. Det mest interessante er den nye trinnløse transmisjonen, VarioDrive TA400, som byr på automatisk firehjulsdrift og variabel momentoverføring mellom fram- og bakhjul. Hvis transmisjonen fungerer så godt som Fendt håper og tror, vil den finne veien til de mindre modellene når de skal fornyes.

Golden design: Valtra N

Valtra N-serie har best design, mener de 23 jurymdlemmene i Tractor of the year.

Også Valtra N4 presenterte vi i BG7/2015. Finnene har lagt stor vekt på design ved utviklingen av den nye N-serien, og får nå lønn for strevet. Teknisk sett er det verdt å nevne at N173 med sine 185 hester enn så lenge er verdens sterkeste firesylindrede traktor.

Best of specialized

En smal italiener med avansert hjuloppheng.

Same Fruttero 3S er eksempelet som viser at du både kan være liten og svært avansert. Den smale italieneren har nemlig uavhengig framaksling med aktiv fjæring og intelligent differensialsperre for økt stabilitet og framkommelighet. Den kan også leveres med inntil seks dobbeltvirkende og to enkeltvirkende hydraulikkuttak.

Powered by Labrador CMS