LUDA_web-app_1
LUDA_web-app_1

Overblikk med elektronikk

AGRITECHNICA: Luda Elektronik AB presenterte en web-app som gir overblikk med kameraer og sensorer som plasseres rundt på garden.

Publisert

Luda Elektronik AB startet med kameraovervåking tilpasset gardsdrift, men utvider nå med en rekke sensorer som kommuniserer med den samme web-appen som kameraene. Det betyr at all informasjon fra både kameraer og sensorer samles i den samme databasen, og kan vises i den samme web-appen på smarttelefon, nettbrett eller datamaskin.

Kameraene er solgt gjennom flere år, mens sensorene skal være klare for markedet i midten av 2016 og kommer i mange varianter. Eksempelvis nivåsensorer som måler mengden diesel i gardstanken, eller mengden fôr i kraftfôrsiloen, og varsler ved lavt nivå, eller hvis nivået minker nattestid. En annen sensor måler spenning, og kan koples til strømgjerder, og varsler hvis spenningen faller. Temperatur- og fuktighetssensorer varsler ved temperaturendringer i husdyrrommet eller hvis jorda blir for tørr.

Du kan når som helst sjekke både nivå, spenning, temperatur og fuktighet via appen. I tillegg programmerer du maks- og min nivå for varsler og når på døgnet det er normalt med tapping av gardstanken.

Sensorene kan også kombineres med fjernbetjente brytere, som lar deg slå av- eller på vifteanlegget i husdyrrommet, eller slå av- eller på strømgjerdet fra appen. Du kan også utstyre fôrvogna med en sensor som varsler om driftsstans.

Prisen for sensorene er 2000-3000 kroner stykket, mens kameraene er dyrere. Tilgang til web-appen er gratis, men teletjenestene for varsling og fjernstyring koster 50-100 kroner i måneden.

Powered by Labrador CMS