SDF_Driver Extended Eyes_01
SDF_Driver Extended Eyes_01

Overblikk med Driver Extended Eyes

AGRITECHNICA: Én konsekvens av stadig større traktorer er dårligere sikt nært traktorkroppen. Deutz-Fahr tar problemet på alvor, og unngår farlige situasjoner med kamerasystemet Driver Extended Eyes. 

Publisert

Driver Extended Eyes blir belønnet med sølv på Agritechnica. Tre kameraer er plassert i grillen på traktoren. Det ene er rettet forover, de to andre mot høyre og venstre. Terminalen iMonitor 2.0 setter sammen de tre kamerabildene til ett oversiktsbilde. Når en person beveger seg i blindsonen, får sjåføren et lydvarsel, samtidig som han kan se personen på skjermbildet.

Et annet eksempel på bruk av systemet er i uoversiktlige veikryss. Normalt må du langt ut i krysset med traktorfronten før du får 180 graders overblikk fra høyre og venstre. Med kamerasystemet trenger du ikke kjøre like langt, siden du ser 180 grader ved hjelp av de sidestilte kameraene plassert fremst på traktorkroppen.

Produsenten forteller at systemet kan programmeres videre, slik at traktoren nekter sjåføren å kjøre hvis kameraene registrerer hindringer i blindsonen.

Powered by Labrador CMS