MF slåmaskin
MF slåmaskin

MF skal selges alene!

Massey Ferguson skal skilles fra Fendt, som får Valtra som ny partner og samboer. Det er den krystallklare meldingen fra Agcos toppledelse.

Publisert

MFs toppsjef i Europa Richard W Markwell, Agco-sjef Martin Richenhagen og Agcos Europa-sjef Rob Smith mener den nye forhandlerstrukturen kommer kunder og selskap til gode.

I et eksklusivt pressemøte med Agco og Massey Fergusons toppledelse, bekrefter Agcos toppsjef, Martin Richenhagen og Europa-sjef Rob Smith, strategien om å etablere to eksklusive forhandlernett.

Det ene kanalen skal kun selge Massey Ferguson. Massey Ferguson er Agcos globale merkevare med forhandlere over hele verden. Fra et globalt perspektiv, er det dermed naturlig at MF sitt distribusjonsnett rendyrkes. Den andre salgskanalen vil bestå av ulike konstellasjoner av Fendt, Valtra og Challenger, men der hovedregelen er Fendt og Valtra. Fordi disse ikke er globale, passer det godt å samle disse merkene der det er naturlig.

Omstruktureringen omfatter 1500 Agco-forhandlere over hele Europa, og de to toppsjefene er krystallklare på at strategien også gjelder Norge.

I følge Smith og Richenhagen skal de to distribusjonslinjene skal ha separate utsalgssteder, men det er helt greit at de har samme eier. Rob Smith er overbevist om at både kunder, forhandlere og de enkelte merkevarene vil komme styrket ut av omorganiseringen, uansett distribusjonskanal.

Når MF får eget hus, får traktorer og treskere selskap av redskap med MF-logo.

Etterhvert skal de to distribusjonslinjene suppleres med en komplett pakke med røde og grønne redskaper. Slåmaskiner, river og vendere produseres av Fella, som eies av Agco. De eksklusive forhandleravtalene betyr også at Agcos framtidige forhandlerne ikke får selge konkurrerende produkter. Den dagen Agco for eksempelvis har et produktprogram som overlapper med Kuhn, skal Kuhn ut av Eik-systemet.

– Men det skjer ikke i morgen. Det vil ta flere år før alt er på plass, men strategien og målet er klart, sier Smith til Bedre Gardsdrift. Men for alt vi vet, er kanskje Kuhn en av brikkene i Agcos puslespill?

Valtra-sjef Jari Rautjarvi mener Fendt og Valtra utfyller hverandre, og er godt fornøyd med den nye partneren. Han er overbevist om at den nye strukturen vil gi et løft for Valtra. Han påpeker videre at Valtra er sterke på powershift, mens Fendt er gode på trinnløst.

Agcos utviklingsdirektør deltok også i vårt møte med Agco-toppene. I førstkommende utgave av Bedre Gardsdrift kan du lese om hvilke føringer som er lagt for utviklingen av nye traktorer fra Agco.

Powered by Labrador CMS