Greenbot_1
Greenbot_1

Greenbot – en selvkjørende traktor

AGRITECHNICA: Greenbot er en selvkjørende traktor som navigerer ved hjelp av GPS og sensorer, og er utstyrt med trepunkt og kraftuttak i begge ender.

Publisert

Greenbot er ment for de fleste oppgaver innen landbruk og landskapspleie, og navigerer ved å kombinere GPS og ulike sensorer. I likhet med konvensjonelle traktorer kan nøyaktigheten til GPS-systemet tilpasses arbeidsoppgavene, med eksempelvis stasjonær RTK-antenne. For sikkerhets skyld er Greenbot utstyrt med sensorer som oppdager hindringer og stopper traktoren. Hvis det skjer, sendes en tekstmelding til eieren. Regelverket er fortsatt en begrensning for selvkjørende traktorer. Noen må ha overblikk og ansvar, så sjåføren må foreløpig være tilstede når Greenbot jobber.

Du kan programmere ytterkanten av skifter og definere kjøremønsteret ved hjelp av en innebygd terminal, eller overføre skifter og kjøremønster fra en ekstern GPS-terminal. I tillegg skal Greenbot være i stand til å planlegge kjøremønsteret selv, så lenge den vet yttergrensene til skiftet.

Traktoren styrer på alle fire hjul og er utstyrt med firehjulstrekk og differensialsperre. Motoren har et volum på 3,4 liter og yter 101 hk, og hydraulikken leverer 120 liter i minuttet. Fram er den utstyrt med kategori 1 trepunkt med løftekraft 750 kg og bak kategori 2 trepunkt med løftekraft 1500 kg. Bak drives kraftuttaket mekanisk (540 o/min), mens det drives hydraulisk i front (1000 o/min). Som standard levers to dobbeltvirkende hydraulikkuttak bak, med mulighet for totalt fire som tilvalg. Fram leveres den med to dobbeltvirkende hydraulikkuttak som tilvalg. Snart skal den også være tilgjengelig med takmonterte tanker for plantevernmidler og kunstgjødsel.

Greenbot er utviklet av Precision Makers i Nederland, og finnes i to modeller, CR12 og CR18. Det eneste som skiller er størrelsen. CR12 er 1,3 meter bred, har en bakkeklaring på 0,3 meter og veier 2750 kg, mens CR18 er 1,8 meter bred, har en bakkeklaring på 0,4 meter og veier 3150 kg.

Særlig billig er den ikke, med en prislapp som starter på 1,1 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS