Innvendig detalj fra det nye Veterinærbygget på Ås. Illustrasjon: Statsbygg
Innvendig detalj fra det nye Veterinærbygget på Ås. Illustrasjon: Statsbygg

Legger ned grunnstein for nytt Veterinærbygg

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen legger 9. mai ned grunnsteinen for det nye Veterinærbygget på Campus Ås.

Publisert

I 2019 flytter Veterinærinstituttet (VI) og Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) veterinær- og dyrepleierutdanninga si fra Adamstuen i Oslo inn i et nytt fellesbygg på Ås.

Koster nærmere 7 milliarder kroner

Veterinærbygget på Campus Ås skal, når det er ferdigstilt i 2019, huse Fakultet for veterinærmedisin og biovitenskap ved NMBU og Veterinærinstituttet - som begge skal flytte fra lokalene på Adamstuen.

Prosjektet har en kostnadsramme på 6,65 milliarder kroner.

Ledige plasser til grunnsteinsnedlegginga

Det nye Veterinærbygget blir på om lag 60 000 kvadratmeter. Grunnarbeidet har allerede pågått ei god stund. 9. mai legg landbruks- og matminister Jon Georg Dale og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen ned grunnsteinen for nybygget på Campus Ås.

Det er venta om lag 500 gjester til markeringa. Det er fortsatt ledige plasser.

Du kan melde deg på her

Her er programmet

Tid: Måndag 9. mai kl 14.15-15.45
Stad: Ute på byggjeplassen for ny Veterinærbygning på NMBU, Campus Ås. Hugs godt fottøy – byggjeplass.

Program:

Kl 14.15

Velkommen ved konferansier Espen Beranek Holm

Kl 14.25

Helsing frå administrerande direktør i Statsbygg Harald Nikolaisen, landbruks- og matminister Jon Georg Dale og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen

Kl 14.55

Grunnsteinsnedleggelse (skrin) ved landbruks- og matminister Jon Georg Dale og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen

Kl 15.00

Helsing frå direktør ved Veterinærinstituttet Gudmund Holstad og rektor ved NMBU Mari Sundli Tveit


To ganger større enn Operaen

Enova har godkjent det 60 000 kvadratmeter store nye veterinærbygget på Campus Ås som passivhus.  Veterinærbygget blir dobbelt så stort som Operaen i Oslo, og blir dermed ett av Norges største klimabygg av denne typen. Passivhus er en type bygg som bruker betydelig mindre energi til oppvarming enn andre bygg.

Veterinærbygget vil ha strenge krav til smittevern og aktiviteter hele døgnet, noe som fører til et stort behov for strøm. Det legges imidlertid vekt på å redusere dette energiforbruket mest mulig.

Det var helt andre energikrav da prosjektet startet i 2008. Statsbygg har derfor satt inn store ressurser på å finne gode løsninger som møter dagens klimaambisjoner. Bedre isolering og mindre vinduer er blant klimavenlige tiltak som er valgt. En av de vanligste måtene å redusere energiforbruk på er å gjenvinne varme. I dette prosjektet med så store krav til smittevern er denne muligheten begrenset. Det har ikke vært mulig å benytte roterende gjenvinnere i områder med smittefare.

Powered by Labrador CMS