New Holland T7.300 med psykedelisk design for å markere 60 år i Basildon.
New Holland T7.300 med psykedelisk design er ikke akkurat hverdagskost.

New Holland markerer 60 år i Basildon med fargerik traktor

En jubileumsutgave av New Holland T7.300 ble avduket i England i går, etter at produsenten hadde teaset nyheten på sosiale medier i forkant.

Publisert

I år er det 60 år siden fabrikken i Basildon, England ble åpnet. Det er dette som nå blir markert med det noe uvanlige traktordesignet.

Den gang var det Ford, senere kjøpt opp av Fiat, som bygde fabrikken. Arbeidet startet i 1960 og ble først avsluttet fire år senere, i 1964. 

Fra Ford 6X til  T7.270 Methane

Samtidig som fabrikken åpnet, lansert Ford 6X-serien med traktorer i 37-65 hk klassen. Serien besto av 2000 Dexta, 3000 Super Dexta, 4000 Major and 5000 Super Major. Senere har fabrikken i Basildon laget serier som New Holland TS, TM, T6000 and T7000. 

I dag er det New Holland T6 og T7 som produseres på fabrikken, og hvert femte minutt gjennom dagen ruller en ny traktor ut. I tillegg til de konvesjonelle traktorene produserer de også traktorer med alternativ drivstoff, T6.180 Methane Power LNG, og senere i år skal de ta opp produksjonen av T7.270 Methane Power CNG.

Designet representerer starten

Passasjersete og førersete i jubeleumsutgaven av New Holland T7.300 har fått trekk i sterke farger i psykedelisk mønster.
Selv setetrekkene har fått psykedelisk design.

Og det er nettopp toppmodellen, en New Holland T7.300, som har fått æren av å være jubileumsmodellen. Og der andre gjerne velger svart når de skal lansere spesialutgaver av traktorer, drar New Holland på med farger så det synger etter.

Det fargerike designet er ikke tilfeldig valgt. Grafikken som pryder traktoren er ment å feire epoken da Basildon-fabrikken ble grunnlagt. Den er inspirert av fargene og mønstrene til "Swinging '60s London", med psykedeliske former i blått, gult, rødt og rosa. Selv den lysegule New Holland-logoen har fått nye, flytende former.

Dette er desidert en traktor som ville vakt oppsikt i bygda, men den ekstravagante bonde må se langt etter denne utgaven. Det blir nemlig kun produsert en enkelt av denne jubileumstraktoren. Til gjengjeld er planen at New Holland skal ta vise den fram på ustillinger rundt omkring i 2024.

Powered by Labrador CMS