Foto: New Holland

Kompakte nyheter fra Zetor og New Holland

Åtte kompakttraktorer fra 23 til 67 hester.

Publisert

Zetor hevder traktorer under 70 hestekrefter står for mellom 10 og 30 prosent av markedet. Derfor kommer de nå med tre nye kompakttraktorer. New Holland kommer med fem. Flere av de kan passe godt hos norske frukt- og bærprodusenter. Eller for snømåking i tettbygde strøk.

Hydrostat og våte bremser

De to minste Zetorene er på 43 og 49 hestekrefter, fordelt på fire sylindre, og kalles Utilix. Traktorene er laget for å kunne håndtere frontlastere med to hydraulikkpumper som til sammen pumper henholdsvis 52 og 56 liter i minuttet. Disse to mindre modellene kommer med hydrostattransmisjon med tre gruppegir, med en makshastighet på 30 km/t.

Den største Zetoren, Hortus, kommer også med en firesylindret motor, som produserer 67 hestekrefter. Dette er en traktor med 40 kilometers girkasse, fordelt på 24 gir fremover og 24 gir bakover, samt kløtsjfritt vendegir. Også denne kompakttraktoren har to hydraulikkpumper, som klemmer ut 60 liter i minuttet. I likhet med de to mindre Zetorne har også Hortus våte bremser.

De nye kompakttraktorene fra Zetor kommer på nyåret.

Mini-Holland

New Holland kommer med fem traktorer, den ene mindre enn den andre. De fem modellene, kalt Boomer, leveres med enten tre- eller firesylindret motor, avhengig av hvilken traktor du velger i Boomer-serien som strekker seg fra 23 til 47 hester. I følge New Holland er de bygget med tanke på effektivitet og enkelhet. Trepunkten kan løfte opptil 1250 kilo.

Verken Zetor eller New Holland har oppgitt noen vekt eller mål for de nye kompakttraktorene, men det sier seg selv at det ikke er snakk om noen voldsomme proporsjoner.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS