Norge tok fire medaljer i motorsag-VM

Ole Harald L. Kveseth fikk både bronse- og sølvmedalje under helgens motorsag-VM i Polen, mens Sivert Lindstad hentet hjem to bronsemedaljer.

Publisert

Over 100 utøvere fra 27 land var i helga samlet i Wisla, Polen, for verdensmesterskap i motorsag. Fra Norge deltok Sivert Lindstad i U24-klassen og Ole Harald L. Kveseth, Ole Jørgen Sigvartsen og Øystein Koht-Norbye i seniorklassen.

Deltakerne konkurrerer i fem individuelle øvelser: felling, under-/overkapp, kvisting, presisjonskapping og sverdsnuing og kjedebytte. Enkeltøvelsene har egne grenseire, og poengsummene teller også inn mot sammenlagtresultatet.

– Det var litt surt med bom i felleøvelsen, men jeg er knallfornøyd med resten av skjæringa mi. Jeg kunne ikke gjort det bedre. To medaljer er knallbra til å være mitt første VM, sier Lindstad (17), som også ble beste norske utøver sammenlagt, med 1543 poeng og en sterk 9.plass i U24-klassen.

Også Kveseth, som er tidligere verdensmester i U24, er fornøyd etter å ha skjært seg til sølv i presisjonskapping og bronse i sverdsnuing og kjedebytte.

– Når totalen røyk på felleøvelsen var det hvert fall godt å kunne få med seg to medaljer. Det er ingen selvfølge når det er så jevnt i toppen. Man kan selvfølgelig tenke at 1 mm bedre ville gitt gull, men samtidig ville 1 mm dårligere gitt 4.plass, så da må man være fornøyd, sier Kveseth.

VM i Norge i 2018

Verdensmesterskapet i motorsag arrangeres annethvert år. I 2018 skal det arrangeres i Norge, med Norges Bygdeungdomslag som arrangør. Lindstad vet dermed hva han skal trene mot framover.

– Målet er helt klart VM-gull i Norge i 2018, sier 17-åringen, som deler målsetting med Kveseth.

– Drømmen er selvfølgelig gull på hjemmebane, både individuelt og som lag. Målet er å være fornøyd med alle fem øvelser, og for å få til det må grunnlaget legges fra i dag. Men man merker under VM at det er noen spesielle følelser som kommer under konkurransen, og det er de det er vanskelig å forberede seg på, sier den ferske sølvvinneren.

Pressemelding, Motorsag-VM 2018

Powered by Labrador CMS