Klare for motorsag-VM

Det norske landslaget er klare for VM i Motorsag 8-11. september i Wisla i Polen. Her er Norges deltakere.

Publisert

VM i motorsag arrangeres av IALC (International association logging championships), og det er to år mellom hvert mesterskap. Denne gangen er det Polen som er vertskap, men om to år det Norges tur. Derfor håper vi at deltakerne gjør det skarpt i Polen, slik at interessen er på topp når konkurransene starter på Bygdøy i 2018. Bedre Gardsdrift stiller også, men heldigvis bare som sponsor.

Fire deltakere

Det norske landslaget består av tre seniorer og en junior. Kvalifisering skjer gjennom konkurranser i NBU både lokalt og regionalt. Årlig samles det mellom 40-60 deltakere til NM, og det deles også ut en kongepokal annethvert år. Dessuten arrangerer Norhogg årlig en norgescup. Norhogg er for øvrig en sportshoggerorganisasjon som ble stiftet i 1980 med utspring i NBU. VM omfatter de fem disiplinene felling, sverdsnuing & kjedebytte, under-/overkapp, presisjonskapping og kvisting.

Norsk verdensrekord

En av de norske deltakerne Ole Harald Løvenskiold Kveseth har for øvrig verdensrekorden i sverdsnuing og kjedebytte. Den ble satt i 2010 og er på utrolige 8,34 sekunder. Ønsker du å se ham i aksjon, gå inn på BGTV og velg filmen trefelling og kvisting.

Et sterkt landslag

Vi tar også en med en kort presentasjon av deltakerne.

Ole Harald L. Kveseth er allerede nevnt. Han er 27 år, kommer fra Kirkenær i Hedmark, er selvstendig næringsdrivende, to ganger junior verdensmester (2008 og 2010), og har i tillegg en andreplass fra senior-VM i 2014 og et NM fra 2012.

Øystein Koht Norbye, 39 år, er fra Eidsberg i Østfold. Han vant NM i 2013 og 2014. I tillegg er han nordisk mester for seniorer i 2013 og har VM-bronse i sverdsnuing i 2010.

Ole Jørgen Sigvartsen fra Løten i Hedmark er med sine 25 år yngstemann på seniorlaget. Han jobber som maskinfører og vant europamesterskapet for juniorer i 2010. Samme år vant han junior-NM, og han ble nordisk mester for juniorer i 2013. I seniorklassen har han en 2. plass i NM i 2015.

Sivert Lindstad fra Vang i Hedmark stiller i juniorklassen. Han er skoleelev og vant NM i skogbruksferdigheter for naturbruksskoler i 2016. I tillegg har han en tredjeplass fra junior-NM i 2015.

Det er med andre ord et slagkraftig lag som besøker Wisla som er hjemme er kjent som hjembyen til Adam Malysz og arrangør av verdenscuprenn i hopp.

Powered by Labrador CMS