BG MEKK & TIPS: Trefelling

Ole Harald Løvenskiold Kveseth forklarer steg for steg i videoen hvordan du feller et tre på en trygg måte.

Riktig teknikk for trefelling

Trefelling er ingen spøk. Verdensmester i motorsag, Ole Harald Løvenskiold Kveseth, deler nyttige tips for hvordan felle trær på en trygg måte i denne videoen. 

Publisert

Trefelling kan få fatale konsekvenser om du slurver med HMS-en. Det ser vi dessverre i nyhetene nesten årlig. 

Så hvordan skal du sage treet for at det skal falle riktig vei? Og hvordan skal du håndtere motorsaga både for å unngå skader og gjøre trefellingen enklere?

Vi får fått hjelp fra en verdensmester til å vise oss nettopp det.

Det er kort avstand mellom motorsagene, men stadig lengre mellom profesjonelle motorsagbrukere. En av dem som lever av motorsaga er Ole Harald Løvenskiold Kveseth. Han ble i 2010 verdensmester i bruk av motorsag og tok sølvmedalje noen år senere.

Verdensmesteren viser og forklarer

I tredje episode av BG mekk & tips er vi Ole Harald på jobb. Her viser han oss riktig teknikk for trefelling. Det er alt fra hvordan du starter motorsaga på en trygg måte og lager styreskåret til hva du skal tenke på når du tar hovedskjæret og hvordan bruke kiler til trefelling.

Han demonstrere også hvordan du kan felle et stort tre med et lite sverd.

Få også med deg slutten av videoen. Der viser han hvor raskt det er mulig å skifte kjede på saga. Og la oss si det på denne måten: Hverken vi eller du er neppe så rask som Ole Harald!

Mer om trefelling i Bedre Gardsdrift

Enten du bruker motorsaga mye eller lite, kan det være nyttig å få meg seg noen tips fra verdensmesteren.

Du kan lese mer om sikker trefelling på side 87 i Bedre Gardsdrift nr. 3/2016. Denne artikkelen er også tilgjengelig i det digitale arkivet for abonnenter.

Powered by Labrador CMS