Husqvarnas nye 572XP i bruk. Pressefoto
Husqvarnas nye 572XP i bruk. Pressefoto

Ny proff-sag fra Husqvarna

Husqvarna lanserer ny 70cc motorsag som skal være klar for det norske proffmarkedet fra neste år av.

Publisert

Den nye modellen, som har fått navnet 572XP, er den første i en ny generasjon motorsager for proffmarkedet. Disse sagene er bygget fra grunnen på en ny plattform som vil bli en ny standard for profesjonelle motorsager i framtiden, sier Husqvarna i en pressemelding.

En rekke forbedringer

De løfter fram seks nøkkelfaktorer som kjennetegner de nye sagene: økt skjærekapasitet, forbedret vekt/effektforhold, økt kjølekapasitet, optimalisert luftfilter, raskere innstilling av luft/drivstoffblanding, og nytt X-cut-kjede.

– Sammenlignet med eldre modeller i 70cc-serien, viser 572XP® en forbedret skjærekapasitet på 12 prosent selv ved bruk av lange sverd. Dette er mulig på grunn av den nye motoren og forbedret kjøling, som er en forutsetning for å sikre høy effekt, melder Husqvarna.

Nytt kjede

Det nye motorsagkjedet X-CUT C85 er det andre kjedet som er produsert i Husqvarnas nye kjedefabrikk. Det vil være standard på 572XP fra 2018.

– Chiselkjedet på 3/8” er beregnet til profesjonelt bruk. En gyllen lenke hjelper brukeren å se kjedets begynnelse og slutt. Kjedet er ferdigslipt, forsterket og svært holdbart, med forbedret skjærekapasitet.

Av andre ting kan det nevnes at motorsagen har anti-vibrasjonssystem, forbedret sponutslipp, og oppfellbart lokk til olje- og drivstofftank som du skal kunne åpne selv med vinterhansker. Du kan også få håndtaksvarme som tilvalg.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS