Nye Avant e5

Avant lanserte nylig e5 – en strømdrevet minilaster med løftekapasitet på 900 kg, batterikapasitet på maks fem timer og integrert ladestasjon.

Publisert

Med en løftekapasitet på 900 kg byr Avant e5 på tilsvarende kapasiteter som 500-serien, men drives altså av strøm. Resultatet er svært lite støy, og null utslipp av eksos.

Batteriet har en kapasitet på 201 Ah og leverer strøm til to elektriske motorer. Den ene på 6 kW sørger for fremdrift, mens den andre på 2 kW leverer olje til lasteaggregatet og ekstern hydraulikk. Hydraulikkpumpa har en kapasitet på 30 l/min, som i følge Avant er nok til å betjene alt fra frontmonterte klyper til slaghammere fra produsenten. Brukstiden til batteriet varierer stort etter belastningen, fra én til fem timer. Én time ved hardt kontinuerlig arbeid og inntil fem timer med lett arbeid uten særlig bruk av skyvekraft fra den største strømmotoren. Hvis brukstiden til batteriet blir for snau, reklamerer Avant med at de kan levere ett ekstra batteri, som enkelt byttes mot det tomme batteriet av sjåføren selv.

Avant e5 har en integrert ladestasjon, og kan derfor koples direkte til et 220 Volts strømnett med en skjøteledning. Ladetid fra tomt til fullt batteri skal være omtrent fem timer.

Fortsatt gjenstår mye testing av e5, og forventet produksjonsstart er derfor tidlig i 2017.

Du kan lese mer om nye Avanten og vår prøvekjøring av den i Bedre Gardsdrift nr. 3.

Powered by Labrador CMS