Heldigvis hadde denne spanske utstilleren av sveiseapprater flere kolleger som kunne være i første linje mens han knastet på telefonen.
Heldigvis hadde denne spanske utstilleren av sveiseapprater flere kolleger som kunne være i første linje mens han knastet på telefonen.

Mobilen stjeler messekunder

Hjertesukk: Du ser det samme enten du er på landbruksmesse i Spania eller i Norge: Utstillere som dypper nesa nedi mobiltelefonen og ikke eneser deg.

Publisert

Du fatter interesse for produktet firmaet tilbyr, men vedkommende som er satt til å passe standen, sitter halvveis bortgjemt innerst i lokalet og prater i mobilen eller gnir på skjermen. Andre steder sitter utstillerne og snakker seg i mellom og vører deg knapt. Du forsøker å oppnå kontakt. Etter et halvt minutt gir du opp og tusler videre med uforrettet sak. Der glapp kanskje et salg? Scenen er ikke ulik det du opplever i norske klesforretninger der det mest spennende skjer bak disken og ikke ute i salgslokalet.

Dette er en uting og ekstremt dårlig reklame for bedriften. Vi vet ikke hva gjennomsnittskostnadene per time er for å delta på messer. Men det er ikke blitt billigere med åra og flere firmaer har måttet avstå fra å delta på grunn av de høye utgiftene. Det er derfor all grunn til å bruke tida på utstillinger effektivt!

Større bedrifter som stiller mannsterkt opp med et dusin personer på stand, kan sjølsagt tillate seg at et par er i manko – enten de er på do eller kjærtegner mobiltelefonen. Men er du aleine på stand, bør du være tilgjengelig det meste av tida. Ja, vi veit det er hardt arbeid, men telefonene får du ta når du hviler de ømme fotsålene på hotellet om kvelden.

Heller ikke vi som går på utsida av standene går fri. Vi raver rundt som søvngjengere, prater i telefonen, veiver med armene og gjør plutselige og umotiverte stopp så personen bak ryker rett inn i deg.

Jeg har skjønt såpass at mobilen er kommet for å bli. Den tar stadig over flere daglig funksjoner og er aldri mer enn en halv meter unna. Mange går sågar med mobilen i handa for å være parat, dersom det skulle komme en lyd fra den.

Litt mer telefonkultur hadde gjort seg både på messer og ellers i samfunnet! Sjøl sitter vi i glasshus.

Powered by Labrador CMS