God stemning i utstillingskomiteen, som består av (f.v): Olav Røysland, leder Agrovisjon og utstillerkomiteende, Vidar Haukalid, Jon Magne Torsteinsbø og Anniken Lima Øgreid.
God stemning i utstillingskomiteen, som består av (f.v): Olav Røysland, leder Agrovisjon og utstillerkomiteende, Vidar Haukalid, Jon Magne Torsteinsbø og Anniken Lima Øgreid.

Varsler tidenes Agrovisjon

Agrovisjon har på mange måter vært lillebroren av de tre store norske messene, men nå er lillebror i ferd med å vokse opp.

Publisert

1. november åpner dørene til Agrovisjon i Stavanger. Utstillerkomiteen er ubeskjeden og mener at dette blir tidenes Agrovisjon.

– Vi har jobbet godt og er veldig glade for å meddele at alt av utstillerareal er nå utsolgt, men det kan være noen muligheter for å skvise inn noen små stander, sier Anniken Lima Øgreid fra AK-Ålgård Landbrukssenter på vegne av komiteen.

Alle de store er med

116 utstillere er nå påmeldt messa, som vil foregå over et 17 500 kvadratmeter området.

– Agrovisjon har hele landbruksbransjen med seg, og alle traktorimportørene er selvfølgelig med. Det er en god dekning på utstillerne, med alt fra traktor, redskaper, bygg, solcelleenergi og finansiering,

sier Øgreid.

Det blir også gjennomført en dyreauksjon, i regi av Tyr, og komiteen melder at det vil være mulighet for å se dyra hele helgen.

Årets lærling

Nytt i år er at Årets lærling fra hver av de seks traktorimportørene vil bli hedret på festmiddagen som foregår lørdagen.

Tidligere har dette vært forbeholdt Agroteknikk, men nå skal Årets lærling hedres hvert år på hver av de tre store messene: Agroteknikk, Agrisjå og Agrovisjon.

Ikke bare Rogaland

Tidligere har Bedre Gardsdrift kritisert Agrovisjon for å tenke for regionalt og ikke markedsføre seg godt nok utenfor Rogaland. I år kan det se ut som om komiteen har tatt dette til etteretning.

Så gjenstår det å se om det gjenspeiler seg i besøkstallene. Forrige gang det var Agrovisjon, i 2016, var det 15 000 besøkende innom messa. Til sammenligning hadde både Agrisjå og Agroteknikk over 30 000 besøkende forrige gang de ble arrangert.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS