G-serien henter hjem nok en designpris til Valtra.
G-serien henter hjem nok en designpris til Valtra.

Røde prikker til Agco-brødre

Massey Ferguson 8S og Valtra G er begge tildelt priser i Red Dot Award.

Publisert

Red Dot Award blir utdelt av en internasjonal jury, og vinnerne kåres i konkurranse med tusenvis av produkter fra mer enn 60 land.

Skiller seg ut

Massey Ferguson har mottatt en Red Dot Award : Product Design 2021 i kategorien nyttekjøretøy for MF 8 S-serien som ble lansert i fjor. Serien består av modeller fra 205 hk til 265 hk, som alle tilbyr 20 hk ekstra kraft med motorstyring, men det som kjennetegner den mest er nok det karakteristiske designet.

Massey Ferguson har forsøkt noe nytt med 8S-serien.
Massey Ferguson har forsøkt noe nytt med 8S-serien.

– Dette er gøyalt, for vi jo har lansert en traktor som er litt annerledes en mainstream, ikke minst med det store gapet mellom panser og hytte på hele 24 centimeter, sier Gard Molvig, salgssjef for Massey Ferguson i Eikmaskin.

Sjette til Valtra

Massey Ferguson er imidlertid ikke den eneste av Agco-merkene som får pris. Også lastertraktoren Valtra G 135 som ble lansert på sensommeren i fjor, henter hjem en rød prikk. Dette er faktisk den sjette Red Dot-prisen Valtra har mottatt opp gjennom åra. Tidligere har de fått prisen blant annet for SmartTouch-armlenet, som også er å finne i G-serien.

– Det er virkelig oppmuntrende at vi mottar Red Dot Design Award for G-serien. Særlig siden dette er Valtras første modell i en helt ny generasjon traktorer, sier Kimmo Wihinen, som er sjefsdesigner for Valtra, i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS