Arkivfoto
Arkivfoto

Traktorstatistikken: Bekmørk november

Valtra og John Deere gjør det usedvanlig dårlig i november, men det går ikke aller verst med Massey Ferguson og Case IH.

Publisert

Det har vært mye røde tall i år. Juli og august var ikke så aller verst isolert sett. Etter det har det vært to dårlige måneder. Når vi nå også har tallene for november ser det ikke stort bedre ut. Totalen for november 2020 er 187 registrerte traktorer. Sammenligner vi det med de 275 registreringene for november i fjor er det en reduksjon på over 30 prosent eller 88 traktorer.

Valtra ligger fortsatt på topp, men har kun 36 registreringer denne måneden. Det går imidlertid verre med John Deere, som kun har 17 registrerte traktorer i november. Forrige måned var tallet 72. Avstanden mellom John Deere og Valtra har dermed økt. Det går bedre for Massey Ferguson som ligger på tredjeplass. Her teller vi 54 registreringer. Massey Ferguson er også det merket som har flest registreringer i november. Fendt har en liten nedgang, men holder fortsatt fjerdeplassen.

New Holland var på plussiden forrige måned, men ligger nå to traktorer bak sammenlignet med fjoråret. Det samme gjelder Claas, som ligger 1 traktor bak. Først på sjuende plass finner vi et merke i som er i pluss. Det er Case IH, som for øvrig har gjort en grei måned og ligger 18 traktorer foran de gjorde på samme tid i fjor. Vi merker oss også at Tong Yang Moolsan har sin første registrering i år.

Det er en måned igjen av året og det er relativt stor avstand mellom første, andre og tredjeplass. John Deere stakk av med seieren i fjor. Kanskje det blir Valtra på tronen år? Svaret får vi ikke før desember-tallene kommer på nyåret. Ingenting er avgjort før den tid.

Powered by Labrador CMS