Avant 420. Illustrasjonsbilde.
Avant 420. Illustrasjonsbilde.

Avant-kunder får gratis sikkerhetssjekk

Etter at to kompaktlastere har forårsaket branner, tilbyr nå Felleskjøpet Agri sikkerhetssjekk av Avant kompaktlastere.

Publisert

– Vi har i år blitt klar over to tilfeller der kompaktlastere er involvert i hendelser, og vi har sammen med leverandøren igangsatt ytterligere tiltak for å forhindre varmgang, sier Gro Tvedt Anderssen, direktør kommunikasjon og marked hos Felleskjøpet Agri SA.

De har forsøkt å analysere årsakene til at brannene oppsto, men har ikke funnet noen entydig årsak. Det er med andre ord ingen spesiell modell som er særlig utsatt, men kompaktlastere opererer gjerne i krevende miljø, med strø, støv, møkk, høy eller silo.

– Med tanke på det store antall Avanter som finnes rundt omkring på gardene, er disse to branntilfellene sjeldne tilfeller, men maskinsikkerhet har høy prioritet hos oss. Vi vil derfor samarbeide med Felleskjøpet for ytterligere å redusere risikoen for at våre maskiner skal føre til brann, sier Olli Kurki hos Avant Tecno Oy til Bedre Gardsdrift.

Gratis sjekk

Felleskjøpet sender derfor i disse dager ut brev til over 3000 Avant-eiere hvor de tilbyr en sytten punkts sikkerhetssjekk og ytterligere sikring som automatisk hovedstrømsbryter og ekstra sikring på batteri og hovedstrømskabel. Tilbudet går ut til eiere av dieseldrevne, rammestyrte Avanter.

Er kompaktlasteren mindre enn fem år gammel, tar Felleskjøpet Agri kostnadene ved sikkerhetssjekk og ettermontering av 2 stk 70 A sikringer. Du velger selv om du vil betale for ettermontering av automatisk hovedstrømsbryter i tillegg.

Eldre maskiner og bruktkjøp

Er derimot Avanten over fem år, får du fremdeles tilbud om en sikkerhetssjekk, men du må da selv ta kostnaden. Tvedt Anderssen lover dog at sikkerhetssjekken inklusiv ettermontering av to 70 A sikringer skal skje til en fordelaktig pris.

Har du kjøpt en brukt Avant og ikke fått den registrert på deg som eier i Felleskjøpets systemer? Da kan du ta kontakt direkte med et av Felleskjøpets verksted for tilbud om sikkerhetssjekken.

8 grep for sikrere bruk av kompaktlaster

  1. Skru alltid av hovedstrømsbryteren når du parkerer inne for å sikre maskinen ved en eventuell kortslutning.
  2. Følg inspeksjons-, service og vedlikeholdsinstruksjoner.
  3. Ta en daglig kontroll av lasteren. Er det behov for smøring, er motorreim og radiator rene, er det oljelekkasjer, ser maskinen ut som den skal?
  4. Motorrommet rengjøres med høytrykkspyler i henhold til brukermanual.
  5. Kontroller batteri, og rengjør batteri og batteripoler.
  6. Bruk ikke motorvarmer mer enn 30 minutter av gangen.
  7. Ikke benytt maskinen dersom støv eller gass kan skape brannfare.
  8. Unngå drivstoffsøl under påfylling.

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS