Joskin Modulo Advantage. Pressefoto

Joskin med budsjettmodell

Joskin har laget en ny vognmodell med et utstyrs- og prisnivå som kan passe mange norske bønder.

Publisert

Vacuum-vognene i Modulo-serien har vært med i mange år. Nå kommer en spesialvariant de har valgt å kalle Modulo Advantage. Denne vogna har 11000 liters tank. Bak er det montert en 7,5 meter bred Pendislide Basic stripespreder med Ertalon gummimunnstykker.

Den legger gjødsla helt ned på bakken, under bladverket på plantene. Munnstykkene sitter på uavhengige bladfjærer for at de skal følge terrenget best mulig. Vogna har Alliance 800/65-32 hjul.

Du kan få montert ei enkel hydraulisk betjent lastearm i fronten. Den er avhengig av at du har ei Jumbo kulekobling med slange stående ved gjødsellageret. Du har ikke mulighet til å endre på noe av utstyret, eller velge andre hjuldimensjoner på denne vogna.

For gardbrukere flest

Joskin har sett at de stort sett selger stripespredere til store bruk og entreprenører. Regelverket for gjødselhåndtering har blitt strengere i mange europeiske land. Mange bønder ønsker fortsatt å gjøre arbeidet med gjødselkjøring selv. Derfor har Joskin tatt fram denne spesialmodellen.

For å holde prisen lav har de valgt å utstyre vogna så enkelt som mulig. Denne varianten vil bli produsert i større serier for å holde kostnadene på et lavest mulig nivå.

Snart i Norge

Vi har tatt en prat med Landbruk og Maskin på Jæren. De er importør av Joskin i Norge. Den nye vognmodellen er helt fersk, og de er usikker på om de klarer å levere noen av de til sesongen 2019. De har i bestilling den nye Pendislide Basic stripesprederen, og vil kunne levere denne til årets sesong for de som måtte ønske det.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS