Du bør koste på deg en bensindrevet løvblåser du bærer på ryggen til å reingjøre treskeren med. Foto: colourbox.com Foto: colourbox.com
Du bør koste på deg en bensindrevet løvblåser du bærer på ryggen til å reingjøre treskeren med. Foto: colourbox.com Foto: colourbox.com

Reingjør treskeren med løvblåser

En løvblåser kan brukes til mer enn å flytte visne blader. Det er et effektivt redskap for å blåse rein treskeren.

Publisert

Med en løvblåser reingjør du treskeren for agner, halmstrå, støv og skitt på fem til ti minutter. Hvis disse ureinhetene får hope seg opp på varme steder på treskeren; som ved motoren eller ved lagrene, skal det ikke mye til før de tørre materialene antennes og ilden står i lys lue. Det er teknikkrådgiver Hans Thostrup som kommer med dette rådet i Landbrugsavisen i forbindelse med at flere treskere har tatt fyr under innhøstinga i Danmark.

Kjøp en kraftig blåser

Rådgiveren foreslår derfor en grundig reingjøring av treskeren før bruk. Han råder deg også til å kjøpe en bensindrevet løvblåser du bærer på ryggen framfor en billig blåsepistol. Sistnevnte blåser bare støv og skitt rundt, mens den andre gir en helt annen luftmengde som blåser uhumskhetene vekk.

Fjerner ugrasfrø også

En bonuseffekt med ved å bruke løvblåseren er at den er særs effektiv i kampen mot ugrasfrø. Rådgiveren peker på at det er særlig på skjærebordet, ved motoren og under førerhuset at ugrasfrøet kan sitte. Kjøper du en løvblåser, så blir alt gjort reint på én gang, lyder det fra rådgiveren.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS