Foto: PEL-Tuote Oy
Foto: PEL-Tuote Oy

Kivi-Pekka også hos Felleskjøpet

Lena Maskin har i lengre tid ført den finske steinplukkeren, men får nå konkurranse fra Felleskjøpet.

Publisert

Felleskjøpet inngikk nylig en avtale med finske PEL-Tuote Oy, selskapet som produserer Kivi-Pekka steinplukkere. Det finske selskapet har nå også kjøpt opp 45 prosent av Tume. Plukkeren, som både raker og plukker i en operasjon, har vært å finne hos Lena Maskin her i landet de siste årene.

Nå begynner også Felleskjøpet med salg av Kivi-Pekka. De skal selge maskinene i fire, fem og seks meters arbeidsbredde, som kan glefse over steiner på 30 centimeter - akkurat som Lena Maskin.

– Vi gleder oss stort til igjen å kunne tilby gode steinplukkere i vårt sortiment, sier Hans Petter Eik, kategorisjef redskap i Felleskjøpet, i en pressemelding.

– Situasjonen er den at Kivi-Pekka har to importører i Norge, som kan tilby samme produkt. Vi ser imidlertid lyst på framtida, vi har allerede hatt et godt salg inn mot neste sesong. Dette er produkter vi har god kunnskap om i vår organisasjon – det er vi som har etablert Kivi-Pekkas markedsledende posisjon i det norske markedet. Kundene kan av den grunn være trygge på at vi kan steinhåndtering, svarer Thorleif Bjørnstad i Norwegian Agro.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS