Til salt i maten

I disse dager er det lett å si takk for maten til landets bønder.

Publisert

Denne lederartikkelen er hentet fra Bedre Gardsdrift 10/2017:

Takk for svineribbe og pinnekjøtt. Takk for mandelpoteter og kålrabistappe. Takk for fløten i riskremen og poteter i glasset. Men vi i redaksjonen vil også takke for pakkene under treet, for klærne på kroppen. Takk for tak over hodet og for salt i maten. For det er takket være bonden at vi kan betale for dette. Og det er mange som oss, som har et levebrød takket være bonden.

I høst ramlet det inn en pressemelding fra landbruksdepartementet. Norske gardbrukere skal investere nesten ti milliarder, sto det. Ti milliarder. Ikke de neste ti årene. Ikke de neste fem årene. Men i år.

Det er ti milliarder som får store ringvirkninger i resten av samfunnet. Når disse kronene investeres, smører de resten av maskineriet. Det gir arbeidsplasser i traktor- og maskinbransjen, ja visst. Men det lønner også snekkere, rørleggere og elektrikere som bygger fjøs. Det gir penger i kassa til betongfirmaet og til sagbruket. Det bidrar til arbeidsplasser i bank og forsikringsselskaper så vel som i matindustrien. Det lønner ingeniøren og innovatøren, det lønner Tine-sjåføren og denne redaktøren.

Så kjære bønder, takk for følget i året som er gått. Takk for maten – og for at vi har til salt i maten.

Se hva du kan lese om i Bedre Gardsdrift 10/2017 her

Bedre gardsdrift kommer ut ti ganger i året, og er Norges eneste frittstående landbruksfagblad. Vi fokuserer på teknikk, økonomi og vedlikehold, og har reportasjer fra hele landet. Årlig har vi minst 30 sider traktortester og 25 sider gardsanalyser.

Vil du bli bedre kjent med bladet?

Last ned bladet elektronisk

Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS