Tidenes Agroteknikk

Fra Bedre Gardsdrift 10/2015: Agroteknikk 2015 går inn i historiebøkene som en fire dager lang fest. En ting er at det ble en solid besøksrekord med 34 677 besøkende. Enda viktigere er det at folk storkoste seg, traff kjente og fikk en god fagprat med utstillerne, som på sin side smilte og gned seg i hendene etter som kontraktene ble signerte.

Publisert

Selv om de godt over 100 traktorene som ble solgt i løpet av messa sannsynligvis hadde blitt solgt uansett, sørger slik messehandel for at salgene blir mer synlige og gir positive ringvirkninger i næringa. Også maskinbransjen trenger et skikkelig vitamintilskudd en gang i blant, og på Lillestrøm bør alle ha fått en rikelig dose.

Agroteknikk er et bunnsolid konsept, og vi vil gi honnør til årets komite som med stor suksess har klart å gi messa en naturlig og nødvendig fornyelse. Som medlem i nyhetsjuryen, gleder vi oss spesielt over at innføringen av gull- og sølvaks har gitt både Agroteknikk og ikke minst medaljevinnere økt oppmerksomhet, også internasjonalt.

Gjennom ”Årets lærling” og ”Årets unge bonde” får neste generasjon mekanikere og bønder den oppmerksomheten de fortjener. Vi som spiser mat trenger bønder, og bønder trenger mekanikere. Mens Årets unge bonde kåres hvert år, blir mekanikerlærlingene løftet fram bare hvert tredje år. Vi håper bransjen blir mer offensiv og lar dette bli et årlig arrangement.

På Bedre Gardsdrift-standen var det en jevn strøm med både trofaste og ferske lesere. Vi slutter ikke å forundre oss over alle dem som kommer bort til oss og visker: «Vi har hatt bladet i alle år helt fra den gangen det het K.K. Heje driftsteknikk – og vi har gjemt på alle utgavene!» Slike uttalelser kan jo få en gammal bladfyk til å grine av glede. Flere lesere forteller at månedens høydepunkt er å rusle opp til postkassa og hente ut et ferskt Bedre Gardsdrift som ennå lukter av trykksverte. Vi er beæret over å ha en slik trofast leserskare. Takk for alle tipsene vi fikk på messa og takk til alle dere som sørget for å få Bedre Gardsdrift i postkassa fra nå av. Vårt eneste hjertesukk går til landbruksministeren som glimret med sitt fravær. Ikke fordi hun ville hatt så mye å tilføre, men fordi hun gikk glipp av en unik mulighet til å lære litt om moderne landbruksteknikk og møte horder av driftige norske matprodusenter.

Vi ønsker alle en fredfull julehøytid og et grøderikt nytt år med mange gode leseropplevelser!

Denne lederartikkelen er hentet fra Bedre Gardsdrift 10/2015

Du kan laste ned hele bladet eller enkeltsider elektronisk her

Bestill abonnement på Bedre Gardsdrift her

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS