Leieprisen på jord til kornproduksjon økte fra sist år, mens prisen på leie av innmarksbeite gikk ned. Foto: colourbox.com
Leieprisen på jord til kornproduksjon økte fra sist år, mens prisen på leie av innmarksbeite gikk ned. Foto: colourbox.com

Korn: Prisen på leiejord opp

Leieprisen for jord til korndyrking økte med seks prosent til om lag 370 kroner per dekar fra 2017.

Publisert

Samtidig gikk prisen for leie av innmarksbeite ned med nesten tolv prosent til 66 kroner per dekar, opplyser Landbruksdirektoratet. Det er små endringer i jordleieprisen for andre formål.

Prisen på grønnsaksjord ligger stabilt like under tusen kroner per dekar. Når det gjelder potetjord er prisen rundt 660 kroner per dekar, mens prisen for gras er i overkant av 260 kroner per dekar.

Rogaland på pristoppen

I Rogaland ligger leieprisene jevnt over høyt for alle produksjoner, men også på Østlandet og i Trøndelag er prisnivået høyt.

Naturalhusholdning i nord og vest

Der det er mindre rift om arealene blir det fortsatt betalt for leie gjennom motytelser eller i naturalia, særlig når det gjelder gras eller og innmarksbeite. Denne forma for betaling er mest utbredt i Nord-Norge, på Vestlandet og i Telemark/Agder, men også på deler av Østlandet, skriver Landbruksdirektoratet.

Du kan se alle resultatene fra jordleieundersøkelsen her

Powered by Labrador CMS