Fra venstre: Kristoffer Lund, Ole Harald Løvenskiold Kveseth, Øystein Koht Norbye, Sivert Lindstad, Anne-Helene Sommerstad.Foto: World Logging Championship
Fra venstre: Kristoffer Lund, Ole Harald Løvenskiold Kveseth, Øystein Koht Norbye, Sivert Lindstad, Anne-Helene Sommerstad.Foto: World Logging Championship

Nytt landslag klare for VM på Lillehammer

Disse fem skal forsvare Norges ære under VM i motorsag på hjemmebane.

Publisert

I starten av august går mesterskapet av stabelen på Lillehammer. Da kommer hele verdenseliten og kjemper i det som kalles World Logging Championship, som sist ble arrangert i Norge for 18 år siden. Norges Bygdeungdomslag står som arrangør når dette arrangeres her i landet, og i god BU-ånd er det hele et gedigent dugnads-prosjekt.

Torsdag ble det klart hvem som skal fyre opp saga for Norge. Uttaket har foregått gjennom flere konkurranser i vinter. Det ærefulle oppdraget endte til slutt opp hos Ole Harald Løvenskiold Kveseth (Grue), Kristoffer Lund (Folldal), Øystein Koht-Nordbye (Eidsberg), Anne Helene Sommerstad Bruserud (Andebu) og Siver Lindstad (Vang).

Sistnevnte skal ut i U24-klassen. Han var så vidt ett år da motorsag-VM var på norsk jord forrige gang, men har allerede to bronsemedaljer hengende hjemme, fra VM i Polen for to år siden.

- VM på hjemmebane er helt klart et høydepunkt, og noe jeg har drømt om lenge. Mitt mål var å kapre landslagets ene junior-plass. Nå som det er nådd er det neste målet å ta gull i U24-klassen, siteres Lindstad i en pressemelding fra arrangørene.

Se BG's Mekk & Tips hvor Ole Harald Løvenskiold Kveseth viser trefelling og kvisting her!

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS