Foto: klimasmartlandbruk.no
Foto: klimasmartlandbruk.no

Jakter 100 klimaløsninger

Prosjektet "Klimasmart landbruk" skal redusere klimaavtrykket til norske gardsbruk. Nå starter jakten på 100 smarte klimaløsninger.

Publisert

Har du tatt klimavennlige valg på ditt bruk? Da kan du dele det med andre. Alle som vil vise klimavennlige tiltak på sin egen gard, oppfordres til å legge ut bilder eller video på Facebook merket med "Jakten på 100 klimaløsninger i landbruket", dele bilder på Instagram merket #100løsninger eller sende inn bidrag til post@klimasmartlandbruk.no.

Dette blir da første del av prosjektet, hvor man skal hente inn kunnskap og ideer som kanskje kan brukes videre.

Skal samle inn klimainfo

Det er Norges Bondelag, Norsk Landbruksrådgiving, TINE, Nortura og Felleskjøpet Agri som står bak prosjektet om en mer klimaeffektiv norsk matproduksjon. Det skal skje gjennom utvikling av systemer for dokumentasjon, verktøy for beregninger og enklere deling av informasjon.

- Det er stor variasjon fra gårdsbruk til gårdsbruk hvilke klimagrep som passer. I tillegg registreres ikke de fleste klimagrep som i dag gjøres på norske gårdsbruk, skriver de på prosjektets hjemmeside.

Vil gi klimarådgiving

Målet med prosjektet er å utvikle et nytt system og verktøy for å beregne klimaavtrykk og registrere klimakutt tilpasset hvert enkelt gardsbruk.

I 2017 vil hovedaktiviteten være innhenting av kunnskap og utvikling av nye datasystemer, og neste år håper de å ha et landsdekkende tilbud om klimarådgiving.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS