Magnus Østby leder årets nyhetsjury fram mot Agroteknikk 2018. Arkivbilde
Magnus Østby leder årets nyhetsjury fram mot Agroteknikk 2018. Arkivbilde

Klart for ny medaljejakt

Maskinfirmaene har frist til 1. september dersom de skal være med i nyhetskåringen til Agroteknikk.

Publisert

8.-11. november er det klart for Agroteknikk i Lillestrøm, og nå er også både nyhetskomiteen og nyhetsjuryen på plass.

Nyhetskåringen ledes av Bård Svarstad, Felleskjøpet Agri SA. Med seg i komiteen har han Iver Gamme fra Tun Media AS, Sesselja Bigseth fra Bedre Gardsdrift og Magnus Østby fra Håmsø Patentbyrå AS. Denne komiteen har som oppgave å utarbeide retningslinjer og mandat for nyhetsjuryen. Komiteen har allerede hatt sitt første møte, og det er klart at opplegget blir omtrent det samme som ved Agroteknikk for tre år siden.

Bedre Gardsdrift er med

Nyhetsjuryen skal stå for sjølve kåringa. Her sitter Magnus Østby som leder. De øvrige jurymedlemmene er Dag Idar Gjøsang fra Norsk Landbruk, Magnus Mo Opsahl fra Bedre Gardsdrift, Knut Egil Bøe fra NMBU, Erik Brodshaug fra Topp Team Foring og Jogeir M. Agjeld fra Norsk Landbruksrådgivning.

Faste lesere av Bedre Gardsdrift drar kanskje kjensel på flere av navnene i juryen. Agjeld var i lang tid ansatt som journalist i bladet før han gikk over til rådgivinga, mens Østby har vært både journalist og redaktør for Bedre Gardsdrift.

– Min tid i landbruket er ikke over. Heldige meg er engasjert av Agroteknikk for å lede årets nyhetsjury, uttaler Østby på Facebook i forbindelse med offentliggjøringen.

Gull og sølv

Nå er det opp til utstillerne på Agroteknikk å sende inn nyhetene sine til juryen slik at de kan bli markert som offisielle Agroteknikk-nyheter. I 2015 ble sju nyheter belønnet med gull, 22 fikk sølv og 71 fikk betegnelsen offisiell Agroteknikk-nyhet.

Husk 1. september

Nå gjenstår det å se hvor mange som passerer nåløyet i år. Fristen for å melde inn nyheter er 1. september, og juryen presiserer at de vil håndheve denne fristen veldig strengt. Juryen har nemlig bare en måned på å sluttføre arbeidet, og erfaringsmessig vet de at gjennomgangen krever en god del research og flere jurymøter.

Powered by Labrador CMS