Ammekufjøs på Brøttum med tre storfe som spier fra fôrbrettet.
Det skal serveres mer kjøtt offshore fra norske produsenter.

Nå blir det mer norsk kjøtt på tallerkenen i Nordsjøen

Aker BP vil øke andelen norsk kjøtt fra skarve 25 prosent i dag til 75 prosent framover.

Det blir servert rundt 400 000 tallerkener med varm mat til lunsj og middag hvert eneste år på offshore-anleggene til Aker BP. En økning fra 25 prosent til 75 prosent er dermed ikke helt ubetydelig.

Internt forslag fra tillitsvalgt

- Kvaliteten på norsk kjøtt er god, og vi syns det er viktig å støtte den norske bonden med dette tiltaket. I tillegg vet vi at norsk kjøtt ligger lavest i hele Europa på antibiotikabruk. Det er bærekraft i å bruke lokale leverandører, og ikke minst er det fint å sørge for at vi har leveransesikkerhet når kjøttet leveres lokalt, sier Georg Vidnes, direktør for drift i Aker BP.

Ideen om å øke andelen norsk kjøtt kommer fra Stian Blom, som er hovedtillitsvalgt i SAFE i Aker BP.

Gardbrukeren er hjørnesteinen

Det er Fatland, Jæder og Prima som er leverandører av de norske råvarene, mens det er forpleiningsselskapet ESS som står for serveringen. Sistnevnte sier i pressemeldingen at de ser på dette som en satsning på norsk matproduksjon og verdiskapning for norsk landbruk og matindustri.

- Den norske bonden er hjørnesteinen i matforsyningsnettverk vårt, og vi er stolte av å kunne være med å løfte dem og deres produkter ut til våre spisegjester offshore, sier Ivan Vågstøl, General Manager Offshore i ESS.

Powered by Labrador CMS