Høstens nyheter fra Väderstad er Carrier XL og Cultus HD.
Høstens nyheter fra Väderstad er Carrier XL og Cultus HD.

Det går i harving hos Väderstad

Väderstad lanserer en ny skålharvmodell og det er gjort forbedringer på noen eksisterende modeller. I tillegg kommer de med ei ny stubbharv.

Publisert

Carrier XL 725 har, som modellnavnet tilsier, ei arbeidsbredde på 7,25 meter. Skåldiameteren er 510 mm, og du kan velge mellom skålene TrueCut, CrossCutter eller de nye skålene CrossCutter Agressive.

Det er mulig å utstyre Carrier XL 725 med Biodrill 360 og alle typer forredskap og pakkevalser som produsenten i dag tilbyr.

– Carrier XL er et velkjent konsept og den nye Carrier XL 725 vil passe fint inn på markedet. Den allsidige Carrier XL reduserer antall overfarter, den minsker maskinkostnaden per dekar og den gir et bra utgangspunkt for kommende grøder, hevder Wolfram Hastolz, produktsjef for jordbearbeidning i Väderstad.

Kraftigere

Alle modeller fra XL 425 og opp til nykommeren XL 725 får ei kraftigere ramme, som har et sterkt parallelloppheng for pakkevalsen. Harvene har også fått en ny dybdeskala som er mer synlig for føreren.

Det er nå mulig å få de breieste modellene, XL 625 og XL 725, med en ny hjulaksling som er godkjent for 40 km/t. Største dekkdimensjon på disse to er 560/45R22,5.

Mer aggressiv skål

Skåla CrossCutter Agressive er ment for grunnharving der det er grove planterester fra for eksempel mais, raps eller solsikke. Skåla kommer i to størrelser. Den minste har en diameter på 450 mm og er ment for 2-3 cm dybde. Størstemann måler 510 mm og kan kjøres i 3-5 cm dybde. Arbeidshastigheten er opp til 20 km/t.

Kraftigere Cultus

Trepunksmonterte Cultus HD kommer i to størrelser på enten 4,25 m eller 5,25 m. Maks arbeidsdybde er 30 cm. Harva er utstyrt Cultus HD tinder, som er fordelt på tre rekker. Det gir en tindeavstand er på 27 cm.

Cultus HD blir kun levert som trepunktsmontert.
Cultus HD blir kun levert som trepunktsmontert.

Steinutløseren på tindene løser ut ved 680 kg. Det er ifølge produsenten nok til å holde eksakt arbeidsdybde under de fleste forhold. Når tinda møter på en større hindring, vil den løftes helt opp av jorda for å passere hindringen. Når tindene går tilbake ned i jorda skjer dette med full kraft. Det gjør at tinda går til rett arbeidsposisjon raskest mulig.

Arbeidsdybden blir stilt fra hytta på traktoren. Bakerst på harva sitter ei skålrekke og en pakkevals. Med utjevnings-systemet Dynamic Control skal det følge produsenten ikke være nødvendig å justere noe manuelt for å få et jevnt resultat. Cultus HD er utstyrt med MixIn-spisser. Planlagt oppstart for produksjon er høsten 2023.

Powered by Labrador CMS