Foto: Agco
Foto: Agco

Traktorstatistikken: Dødt løp i teten

Det strammer seg til på traktormarkedet foran årets siste måned.

Publisert

John Deere økte forspranget i oktober til å lede med 32 traktorer på Valtra. Nå er ledelsen nede i 14 traktorer etter endt november. Samtidig tar de faktisk innpå de fine 2018-tallene sine med 14 traktorer fra oktober til november. De stakk av med en soleklar førsteplass på registreringsstatistikken i fjor, etter å ha tapt for Valtra i 2017. Nå kan det derimot se ut til at finnene byr på problemer for de grønne traktorene fra Mannheim.

Valtra kan uansett juble om de ender på første- eller annenplass. Desember er historisk sett en måned med mange traktorregistreringer og de ligger godt i rute til å slå sine egne rekorder på antall traktorer solgt (2017) og markedsandeler (2018). I skrivende stund ligger de på 633 registreringer. I 2017 registrerte Valtra flere traktorer enn noen gang tidligere, og de ligger nå 86 traktorer foran det de gjorde på samme tid for to år siden. Samtidig har ikke den totale mengden traktorer økt betraktelig, så også markedsandelen ser ut til å bli rekordhøy for finnene. Nå skal det dog sies at desember 2017 var en ekstremt god måned for Valtra.

Ellers tar New Holland seg litt opp igjen etter en svak oktober, men sammen med Case IH som sakte, men sikkert, fortsetter å synke, ser A-K maskiner ut til å ende på en markedsandel på 9,4.Det er 2,5 prosentpoeng ned fra 2018. Til sammenligning hadde A-K en markedsandel på 15,4 prosent i 2017.

John Deere er faktisk den som faller mest i 2019 når det gjelder markedsandeler. Det sier litt om det gode fjoråret. De ligger an til å falle seks prosentpoeng i forhold til 2018, men klamrer seg altså fast til førsteplassen foreløpig. Samtidig øker markedsandelene til Agco-merkene med 6,3 prosentpoeng.

Vi merker oss også at Roald Moens Solis har hatt et greit første år i Norge. Der er det registrert 10 traktorer så langt, 2 av dem i novemeber.

Vi beklager forsinket registreringsstatistikk for november. Statens vegvesen har lagt om sine datasystemer så tallene har ikke vært tilgjengelige før nå.

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS