Beste traktorår siden 2013

Det ser ut til å virkelig lysne på traktorfronten, men John Deere leverer sin dårligste måned på åtte år.

Publisert

Det ble registrert 277 traktorer i november, som gjør at vi ligger på 2766 i 2017. Det gjør at vi drar ytterligere fra fjoråret etter at vi endelig gikk forbi 2016-registreringene i oktober. Det har blitt registrert 58 traktorer mer så langt i 2017, enn det hadde blitt gjort hittil i fjor. Det må til tidenes verste desembermåned for at 2017-registreringene skal bikke under for fjoråret.

Du skal faktisk helt tilbake til 2013 før du finner bedre "hittil i år"-tall, den gang 3325 traktorer. Siden den gang har vi vært gjennom tre røde traktorår,

John Deere er kanskje det mest overraskende i novemberstatistikken. De leder klart, som de har gjort i hele år, men leverer sin dårligste måned på åtte år. I november 2009 registrerte de 14 traktorer, mot 20 i november i år (en sjettedel av John Deeres oktobertall).

"Lille" Lovol gjør det derimot veldig sterkt, og har nesten like mange registreringer i november som "store" John Deere. Lovol nærmest dobler antall traktorer i år på en måned, fra 21 til 36 traktorer. I fjor ble det ikke registrert én eneste Lovol.

I 2006 starta Bedre Gardsrift, som første norske tidsskrift, registreringsstatistikk for traktor kvar månad på nett. Som regel har vi vore klare om kvelden, når vi får tala få Opplysningsrådet for vegtrafikken på epost, og lagt ut både statistikk og kommentar før midnatt, sånn pluss/minus. Unikt for Bedre Gardsdrift er at vi har luka bort slikt som ikkje skal reknast som traktor. Til dømes hjullastarar eller veterantraktorar.

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS