Foto: Magnus Sørlie
Foto: Magnus Sørlie

John Deere øker avstanden

Valtra og John Deere har vært svært jevne den siste tiden, men nå har den grønne og gule tyskeren fått et lite forsprang.

Publisert

Halve traktoråret er gått og forrige måned skilte det bare fire traktorer mellom de to øverste plassene. John Deere har økt forspranget til 35 traktorer, med en solid måned der det er registrert 84 traktorer.

Færre, men flere

Valtra, MF og Fendt har solgt færre traktorer denne måneden. Det betyr allikevel ikke at det er noen grunn til å være misfornøyd, for de har gjort det veldig bra. Alle tre ligger godt foran fjoråret, spesielt Massey Ferguson som faktisk er 131 traktorer foran fjoråret.

Solis på lista

Den oppmerksomme leseren vil legge merke til at vi har et nytt merke på lista denne mnd, nemlig Solis, som har registrert tre traktorer i en smekk. Lovol som lenge har gjort det skarpt, har falt ned på to plasser og er nå på 8. plass bak Deutz-Fahr og Claas. Deutz-Fahr og Claas har bare 4 traktorer mellom seg, så det kan fort bli flere plassbytter fremover.

CNH-traktorene stabile

New Holland og Case IH holder seg foreløpig på plassene sine. New Holland har registrert noen flere traktorer denne måneden, mens Case IH bare har 6 traktorer. Verre er det for Zetor som ikke har registrert en eneste traktor.

Dongfeng og Brandson har begge registrert hver sin traktor denne mnd og er oppe i 2 solgte traktorer sålangt i år.

Med Juni måned unnagjort, har vi også unnagjort første halvdel av traktoråret 2019. Foreløpig ligger salget noe framfor fjoråret, men det kan skje like mye i løpet av neste halvår.

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS