Foto: John Deere
Foto: John Deere

Traktorstatistikken: Kan vi kåre en vinner?

Uten altfor stor risiko kan vi nærmest erklære John Deere for vinner allerede i november.

Publisert

De har sett solide ut fra januar til dags dato. John Deere har levert et godt år på traktorsiden og det ser ut til å bli deres beste år siden 2013 da de registrerte 1071 traktorer. Nå skal vi være litt forsiktige med å kåre John Deere til vinner av traktoråret 2018, da de også i fjor ledet helt frem til målstreken men ble forbigått av både Massey Ferguson og Valtra i desember.

Det skal noe mer til i år for at de to AGCO-merkene hopper forbi i år. I fjor lå Valtra 73 traktorer bak John Deere etter november, i år er det tallet 217. Massey Ferguson bør heller ikke by på for mye problemer, da de må registrere 371 traktorer flere enn John Deere og Felleskjøpet i løpet av desember. For Valtra sin del bør de likevel være kjempefornøyde med 2018. De satt ny rekord i fjor, og ligger an til å gjøre det enda bedre i år til tross for sølvplass.

Elles følger november trenden vi har sett fra tidligere år. Felleskjøpet leverer en dårlig måned for første gang i år, men registrerte ni traktorer mer i november i år enn i fjor. Massey leverer noe sterkere i år, men det hjelper lite da resten av året har gått som det har gjort. Det samme gjelder for Kubota og ikke minst New Holland. Heldigvis for A-K Maskiner fortsetter Case IH den positive utviklingen fra i fjor.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS